Koff on olutta aikuisille.
Oletko täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Raikasta

menoajo

vuodesta

1819

  • Seuraa meitä

HEVOSET

Panimotöistä edustustehtäviin

Sinebrychoffin panimon tuntumaan Helsingin Bulevardille rakennettiin hevostalli jo vuonna 1890. Parhaimmillaan panimohevosia oli peräti 60, mutta 1930-luvulla ne saivat väistyä autojen tieltä. Hevoset palvelivat voimaa vaativissa töissä. Ne pyörittivät mallasmyllyä ja vetivät mallas- ja mäskikuormia. Talvisin hevoset kiskoivat merestä tonneittain jäälohkareita, jotta olutta voitiin kypsyttää hitaasti ja hallitusti myös kuumimpaan kesäaikaan. Talvi- ja jatkosodan aikana lähes kaikki panimon hevoset luovutettiin puolustusvoimien käyttöön. Sodissa ne kunnostautuivat erityisesti tykkien ja muonakärryjen vetäjinä.

Edustustehtävät kutsuvat

Vuonna 1962 ensimmäiset edustushevoset Siff ja Koff herättivät panimohevosten perinteen uudelleen henkiin. Edustushevoset keskittyvät edeltäjiään kevyempiin, mutta tärkeisiin PR-tehtäviin. Nykyisin Hietalahden talleilla asuu kolme jyhkeää jyllanninhevosta: Thor, Frederik ja Ludvig. Kolmikon voi bongata arkipäivinä Helsingin kantakaupungin alueella, jossa niillä on tapana pysähtyä hetkeksi KOFF-kapakoiden eteen. Ahkerina musiikin ystävinä hevoset käyvät myös useilla festareilla pitkin kesää.

Jykevät jyllantilaiset ovat ihanteellisia vetämään olutvaunuja. Tärkeitä luonteenpiirteitä ovat myös ystävällisyys sekä kyky tulla toimeen ihmisten ja muiden hevosten kanssa. Vahvojen ja säyseiden hevosten työikä on noin 15 vuotta. Sen jälkeen on aika vetäytyä maaseudulle viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

Spåra-
koff

SpåraKOFF on ravintolaksi muutettu, koffinpunainen raitiovaunu, joka kiertää Helsingin kantakaupungin keskeisimmät nähtävyydet. Suomen ainoa ravintolaraitiovaunu aloittaa reittiliikenteen 2.5.2016 ja jatkaa koko kesän 10.9.2016 asti. Kierros kestää noin 45 minuuttia. HKL:n liikennöimä pubivaunu on kuulunut Helsingin kesään jo 21 vuotta.

Reitti ja aikataulu